PHYSIS LOGO

Greek Natural Products

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η εταιρία PHYSIS δημιουργήθηκε το 2015 από μια ομάδα επενδυτών επιστημόνων συνεργατών, με ειδικότητες Γεωτεχνικού Γεωλόγου, Δασοπόνου – Διαχειριστή Φυσικού Περιβάλλοντος, Οικονομολόγων κ.α.

Η εταιρία βασίστηκε σε τρεις άξονες:

  • Στις επιστημονικές γνώσεις και την πολύχρονη εμπειρία των στελεχών της στις επιχειρήσεις
  • Στην εκπληκτική βιοποικιλότητα της και ποιότητα των Ελληνικών βοτάνων
  • Στο ανεκμετάλλευτο μέχρι σήμερα δυναμικό των ανθρώπων της Ελληνικής υπαίθρου που γνωρίζουν στην πράξη τα μυστικά των άγριων βοτάνων

Στόχος της εταιρίας είναι να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις και τους μηχανισμούς για την αναζήτηση, επιλογή και τέλος την τυποποίηση και προώθηση , αποκλειστικά εξαιρετικής ποιότητας φυσικών αρωματικών φυτών από την Ελληνική φύση.

Τα γραφεία της εταιρίας βρίσκονται στα Τρίκαλα, ενώ η βάση συγκέντρωσης και τυποποίησης των αρωματικών φυτών βρίσκεται πάνω στην Βουνά της Πίνδου σε υψόμετρο 700 μέτρων.

PHYSIS σημαίνει ΦΥΣΗ

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Η Ελλάδα έχει ένα ιδιαίτερο κλίμα που ευνοεί την βιοποικιλότητα της χλωρίδας . Περίπου 7.500 είδη χλωρίδας έχουν καταγραφεί, από τα οποία 850 φύονται αποκλειστικά στην Ελλάδα. Πάνω από 1.250 είδη βοτάνων έχουν χαρακτηριστεί ως αρωματικά φυτά, καθιστώντας την Ελλάδα πρωτοπόρα στην Ευρώπη από άποψη χλωρίδας και μία από τις πλουσιότερες βοτανολογικά περιοχές του πλανήτη. Στη μικρή αυτή χερσόνησο που ενώνει τρείς Ηπείρους , η ποιότητα των αρωματικών φυτών και η περιεκτικότητα τους σε αιθέρια ελαία, είναι φημισμένη παγκόσμια.

Οι άνθρωποι που ζουν κοντά στη φύση της Ελλάδας είναι αυτοί που γνωρίζουν τα μυστικά της. Είναι αυτοί που ξέρουν πού και πότε θα ψάξουν για να βρουν το βότανο ή τον καρπό που αναζητούν στη φύση. Είναι κάτοχοι μιας πανάρχαιας γνώσης που εδώ στην Ελλάδα έρχεται πριν από 3.500 χρόνια, όταν ο θεός Ασκληπιός έφτιαξε από τα βότανα του Κερκέτιου όρους στην Πίνδο, τα πρώτα φάρμακα για τους ανθρώπους. Είναι αυτά τα βότανα και αυτή η αρχαία γνώση πάνω στην οποία ο Ιπποκράτης (460-370 π.Χ.) θεμελίωσε την επιστήμη της ιατρικής. Στα μυθικά βουνά της Ελλάδας όπως ο Όλυμπος, το Κερκέτιο όρος, το Πήλιο κ.α., ελάχιστοι κάτοικοι των ορεινών χωριών έχουν απομείνει σήμερα που γνωρίζουν αυτά τα μυστικά και ξέρουν πού θα βρουν αυτά τα εξαιρετικά βότανα.

Η PHYSIS επένδυσε σε αυτόν το θησαυρό φύσης και γνώσης

Επενδύουμε στα ιδιαίτερα αρωματικά φυτά και βότανα της ελληνικής φύσης και στην αρχαία γνώση των κατοίκων της ελληνικής υπαίθρου.

Η εταιρεία μας οργάνωσε ένα επιλεγμένο δίκτυο συνεργατών που αποτελείται από κατοίκους ορεινών κυρίως μικρών χωριών, οι οποίοι ασχολούνται με τη συλλογή άγριων βοτάνων και αρωματικών φυτών.

Οι περιοχές που επιλέχθηκαν να συλλέγονται τα βότανα αυτά είναι πολύ συγκεκριμένες και ανάλογα με το είδος του φυτού που επιλέγουμε και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό ! Οι κάτοικοι των ορεινών χωριών που συλλέγουν άγρια βότανα , όταν αναφέρονται σε αυτά δεν χρησιμοποιούν μόνο την ονομασία του είδους, αλλά και τον συγκεκριμένο τόπο που συλλέχθηκε το κάθε ένα. Έτσι για παράδειγμα λένε ρίγανη από το «Μαυροπούλι» ή τσάι από τη «Μαρόσσα» κλπ. Αυτό συμβαίνει διότι γνωρίζουν καλά ότι κάθε τόπος δεν παράγει την ίδια ποιότητα φυτών, γι’ αυτό και προσδιορίζουν με ακρίβεια το σημείο (λιβάδι – κορυφή – ρεματιά) που τα έχουν μαζέψει για να τονίσουν την εξαιρετική τους ποιότητα και να τα διαχωρίσουν από τα υπόλοιπα βότανα κατώτερης ποιότητας.

Η συλλογή προέρχεται αποκλειστικά από αυτοφυή άγρια φυτά, γίνεται με ειδική άδεια από τις αρμόδιες αρχές , με τρόπο και σε ποσότητες τέτοιες που διασφαλίζουν τα φυσικά αποθέματα και την αειφορία . Αυτές οι πολύ αυστηρές διαδικασίες και προδιαγραφές που εφαρμόζουμε , μας υποχρεώνει να συλλέγουμε πολύ μικρές ποσότητες από κάθε είδος και μόνο την καλύτερη διαθέσιμη ποιότητα που μπορεί να βρεθεί πάνω στα ελληνικά βουνά. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τους επιστημονικούς συνεργάτες μας και την πρόσβαση στη σύγχρονη τεχνολογία τυποποίησης και συσκευασίας, εγγυώνται την εξαιρετικά υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας.

Επιλέγοντας τα προϊόντα PHYSIS, δεν επιλέγετε απλά την καλύτερη ποιότητα.

Γίνεστε ένας από του μύστες, συμμέτοχους και τελικούς αποδέκτες μιας πανάρχαιας παράδοσης και μιας μοναδικής διαδικασίας, που μόνο ελάχιστοι μπορούν να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να απολαύσουν.

Ακόμη βοηθάτε σημαντικά να διατηρηθούν ζωντανά τα λιγοστά μικρά ορεινά χωριά της Ελλάδας και ο παραδοσιακός τρόπος ζωής των εναπομεινάντων ορεσίβιων κατοίκων τους.

Ανατρέξτε σε κάθε ένα από τα προϊόντα μας και γνωρίστε πληροφορίες και λεπτομέρειες που κάνουν τα προϊόντα PHYSIS να είναι μοναδικά !